This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.

Image caption appears here

Ξύρισμα η γενειάδα; Δες tips για να είσαι πάντα περιποιημένος!

Το ξύρισμα αποτελεί για πολλούς άνδρες καθημερινή συνήθεια αλλά και… μπελά! Το ανδρικό δέρμα ταλαιπωρείται με το συχνό ξύρισμα γι’ αυτό χρειάζεται φροντίδα και διαδικασίες που θα το βοηθήσουν να παραμείνει απαλό, όμορφο και χωρίς κοκκινίλες.

Δες μερικά tips για το ανδρικό ξύρισμα που θα το κάνουν παιχνιδάκι:

Ζεστό Νερό για προστασία του δέρματος:

Το ζεστό νερό μαλακώνει και ανασηκώνει τις τρίχες με αποτέλεσμα να κάνει το ξύρισμα πιο εύκολο. Το ξυραφάκι “γλιστράει” καλύτερα στην επιφάνεια του δέρματος και δεν ερεθίζει τόσο την επιδερμίδα όσο αν χρησιμοποιούσαμε κρύο νερό.

Μασάζ:

Σημαντικό είναι πριν το ξύρισμα το μασάζ. Απλώνοντας είτε τον αφρό είτε το gel κάνε απαλό μασάζ, το οποίο θα βοηθήσει στην αιμάτωση της περιοχής και συνεπώς θα μαλακώσει την τρίχα.

Ξύρισμα με διαφορά ώρας :

Το πρωινό ξύρισμα είναι γνωστή συνήθεια για πολλούς άνδρες, όμως το δέρμα όταν ξυπνάμε είναι πρησμένο και περισσότερο ευαίσθητο, άρα και πιο ευάλωτο απέναντι στο ξυράφι. Είναι λοιπόν προτιμότερο να γίνεται 1-2 ώρες αφότου ξυπνήσουμε ή το βράδυ.


Προϊόντα περιποίησης:

Τα προϊόντα περιποίησης πριν και μετά το ξύρισμα αποτελούν την ιδανική λύση για την φροντίδα του ανδρικού δέρματος. Το after shave για παράδειγμα καταπραΰνει από ερεθισμούς ενώ τα έλαια για τα μούσια μαλακώνουν, ενυδατώνουν και προστατεύουν τα γένια. Επίσης στην αγορά υπάρχει αφθονία από αφρούς, gel ή και κρέμες ξυρίσματος χωρίς οινόπνευμα ή άρωμα με παράλληλα καταπραυντικές ιδιότητες ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα.

Αλλά και αν βαρέθηκες το ξύρισμα, και είσαι "φαν" της πλούσιας γενειάδας, δες εδώ tips για να είσαι πάντα κομψός και περιποιημένος!

Κράτησε τις τρίχες του προσώπου σου καθαρές:

Ειδικά στα πρώτα στάδια της «εξέλιξης» της γενειάδας σου, είναι σημαντικό να προμηθευτείς ένα καθαριστικό – υπάρχουν και ειδικά για τη γενειάδα – για να αποφύγεις την φαγούρα και την παγίδευση νεκρών κυττάρων και ακαθαρσιών ανάμεσα στις τρίχες. Θυμήσου να πλένεις μία φορά τη μέρα και να στεγνώνεις ακουμπώντας απαλά μια πετσέτα και όχι με έντονες κινήσεις για να αποφύγεις τις «φριζαρισμένες» άκρες.

Χρησιμοποίησε λάδι:

Εννοούμε ειδικό λάδι για να διατηρήσεις τις τρίχες του προσώπου «ευκολοδάμαστες». Τα ειδικά προϊόντα περιποίησης για γενειάδα, την αφήνουν μαλακή και λαμπερή, ενώ μυρίζουν υπέροχα και σε κάνουν πιο ελκυστικό.


Χτενίσου:

Το τριμάρισμα δίνει σιγά-σιγά φόρμα στα γένια σου, αλλά με το συχνό χτένισμα ή βούρτσισμα, «μαθαίνεις» στις τρίχες να μεγαλώνουν με φορά προς τα κάτω και έτσι σταδιακά εξαλείφονται οι «ατίθασες» τρίχες που πετούν προς κάθε κατεύθυνση. Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε χτένες και βούρτσες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανάλογα με το μήκος και την πυκνότητα που έχουν τα γένια σου.

Φάε σωστά:

Οι τρίχες χρειάζονται πρωτεΐνες και λιπαρά, αλλά η υγεία τους εξαρτάται και από τις βιταμίνες, όπως τις Β5, Β3 και Β9. Θα τις βρεις σε αφθονία σε ξηρούς καρπούς, άπαχα κρέατα, κρόκους αυγού, γάλα και φυλλώδη λαχανικά.

Είτε αποφασίσεις να διατηρήσεις τα γένια σου είτε όχι αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα και να τα χρησιμοποιείς σωστά!!

Βρές εδώ όλα τα προϊόντα για την περιποίηση του προσώπου σου αλλά και των μαλλιών σου.

Search our shop