Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης ενδέχεται να υπάρχουν καθυστερήσεις στις μέρες παράδοσης, σε όλες τις παραγγελίες, από 2 έως 5 εργάσιμες μέρες

DAILY ROUTINE: Αποτοξίνωση και καθαρισμός επιδερμίδας
14 Dec

DAILY ROUTINE: Αποτοξίνωση και καθαρισμός επιδερμίδας

Με το νέο έτος χρειαζόμαστε πάντα την απαραίτητη αποτοξίνωση και αναγέννηση όχι μόνο του σώματος αλλά και του δέρματος στο οποίο επίσης άφησε αρνητικά σημάδια το τέλος του έτους. Για να κάνετε το δέρμα σας να λάμψει από υγεία δεν είναι αρκετό να εντάξετε στην καθημερινότητά σας τον καλό καθαρισμό της επιδερμίδας αλλά θα πρέπει να προσθέσετε την πραγματικά εντατική αποτοξίνωση.

Επιλέγοντας τα καλύτερα  φυσικά καλλυντικά χωρίς parabens, σιλικόνες, συνθετικά αρώματα και συντηρητικές ουσίες αποφεύγετε την περιττή φθορά του δέρματος. Για να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας θα πρέπει αυτή να αναπνέει χωρίς προβλήματα. Στην καλύτερη περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε το make-up για μία ημέρα, διαφορετικά επιλέξτε μακιγιάζ από μάρκες ποιότητας δερμοκαλλυντικά, τα οποία δεν κλείνουν τους πόρους και δεν επιβαρύνουν την επιδερμίδα ή χρησιμοποιήστε την ΒΒ ή την CC κρέμα με ελαφρότερη δομή. Η χρήση make-up κατά την διάρκεια της γυμναστικής φράζει τους πόρους και εμποδίζοντας την έκλπυση των ρύπων.


Η καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού της επιδερμίδας


Βήμα 1: Πρωινό καθάρισμα της επιδερμίδας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στο δέρμα σας κατακάθονται σκόνες και ακαθαρσίες, έτσι δεν θα πρέπει να ξεχνάτε τον πρωινό καθαρισμό του δέρματος. Αρκεί να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας με τονωτικό, το οποίο αναζωογονεί το δέρμα και συγχρόνως συσφίγγει τους πόρους.


Βήμα 2: Πολλά υγρά

Η κατανάλωση τουλάχιστον δύο λίτρων νερού την ημέρα είναι η βάση της αποτοξίνωσης. Το νερό απομακρύνει από το σώμα τις βλαβερές ουσίες ώστε αυτές να μην απομακρύνονται δια μέσου του δέρμετός σας.


Βήμα 3: Ντεμακιγιάζ

Το ντεμακιγιάζ της επιδερμίδας είναι απλώς η βάση. Για την απομάκρυνση των μεγαλυτέρων ακαθαρσιών χρησιμοποιείστε το γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ ή το λάδι καθαρισμού και μετά συνεχίστε με τον έντονο καθαρισμό του δέρματος.


Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε βούρτσα καθαρισμού για το πρόσωπο

Για το βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας και των πόρων προτείνουμε την αγορά βούρτσας καθαρισμού προσώπου με εξαιρετικές επιλογές των εταιρειών Braun και Mary Kay nebo Silk'n.

Κορυφαία προϊόντα είναι οι συσκευές Foreo Luna. Ο χρόνος που πρέπει να αφιερώσετε είναι 2 λεπτά. Βάλτε στο πρόσωπο τζελ, ξεπλύνετε με νερό τη βούρτσα καθαρισμού, βάλτε εμπρός τις δονήσεις και μπορείτε να αρχίσετε. Αρχικά εφαρμόζετε από τα μάγουλά προς το αυτί, μετά μετακινείστε προς το μέτωπο, όπου κινείστε με απαλές κινήσεις από το κέντρο και προς τις δύο πλευρές και τελικά με κινήσεις πάνω και κάτω καθαρίζετε την περιοχή της μύτης και ελαφρά περνάτε στην περιοχή των ματιών. Τέλος, καθαρίστε το πρόσωπο με νερό και στεγνώστε το με καθαρή πετσέτα.


Βήμα 5: Τονώνετε και ενυδατώνετε

Πάνω σε μία εντελώς καθαρή επιδερμίδα εφαρμόστε μια ελαφριά νυχτερινή κρέμα και αφήστε το δέρμα σας να ξεκουραστεί.


Εντατική αποτοξίνωση της επιδερμίδας

Μετά τον καθαρισμό του προσώπου ανά τακτά χρονικά διαστήματα συμπληρώστε την περιποίηση του δέρματός σας με μάσκες αποτοξίνωσης, peeling και κατά καιρούς δοκιμάστε τη γυμναστική του προσώπου, η οποία βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος και την απομάκρυνση τοξικών ουσιών από το δέρμα.


Μάσκα αποτοξίνωσης προσώπου

Η χρήση της μάσκας αποτοξίνωσης προσφέρει στο δέρμα σας εντατικό καθαρισμό. Δεν είναι όλες οι μάσκες ίδιες. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και αφήστε τη μάσκα να δράσει στο ήδη καθαρισμένο προσωπό σας για το χρονικό διάστημα που αναφέρεται.


Peeling προσώπου με δράση αποτοξίνωσης

Το peeling χρησιμεύει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος αφήνοντας την επιδερμίδα ωραία αερισμένη ώστε να απορροφάει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά από τις κρέμες, τους ορούς και τις μάσκες του προσώπου. Η συχνή χρήση μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα σας, γι’ αυτό προτείνεται να πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα. Πριν την εφαρμογή του πλύνετε το πρόσωπο και στη συνέχεια με ελαφρές κυκλικές κινήσεις κάνετε μασάζ. Αποφεύγετε μόνο την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Τέλος, απομακρύνετε το peeling.

Για επιδερμίδα χωρίς ατέλειες εντάξτε στην καθημερινότητά σας τον υγιεινό τρόπο ζωής, με την παραμονή σας στον φρέσκο αέρα και την καθημέρινη άσκηση.