Όλες μιλούν για κερατίνη!!
21 Apr

Όλες μιλούν για κερατίνη!!

Τα τελευταία χρόνια μια απο τις πιό γνωστές θεραπείες μαλλιών,που επιλέγεται από πολλές γυναίκες είναι η θεραπεία κερατίνης.Ο λόγος...λεία, λαμπερά μαλλιά χωρίς ίχνος φριζαρίσματος.

Εάν έχετε έστω και ελάχιστο φριζάρισμα η θεραπεία κερατίνης είναι η πιό hot επιλογή για το καλοκαίρι.

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά.

Τι είναι η κερατίνη;

Η κερατίνη είναι μια θεραπεία. Δεν είναι ισιωτική όπως εσφαλμένα μπορεί να πιστεύουν αρκετές γυναίκες.Τα μαλλιά μας αποτελούνται από κερατίνη, μία δομική πρωτεΐνη, η οποία όμως καταστρέφεται λόγω ηλικίας και χημικών παραγόντων. Με δύο λόγια η κερατίνη είναι μια θεραπεία που στην ουσία έχει στη σύνθεσή της μεγάλη περιεκτικότητα σε κερατίνη, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες που εισχωρούν στη δομή της τρίχας, αφήνοντάς τη πιο υγιή και λαμπερή. Ενυδατώνει βαθιά τα μαλλιά με αποτέλεσμα να πέφτουν πιο φυσικά, όμορφα ίσια, απαλά και χωρίς ίχνος φριζαρίσματος.

Άλλο η θεραπεία κερατίνης και άλλο η ισιωτική.

Η ισιωτική είναι ένα χημικό – κατά κύριο λόγο- προϊόν που «στεγνώνει»- αλλοιώνει τη σπονδυλική στήλη της τρίχας αλλάζοντάς τελείως τη φυσική της δομή. Δεν έχει καμία σχέση με την κερατίνη, που είναι ξεκάθαρα θεραπεία. 

Υπάρχουν πολλά είδη κερατίνης. 

Υπάρχουν κερατίνες που ονομάζονται κερατίνες αλλά στην ουσία περιέχουν ένα πολύ μικρό ποσοστό κερατίνης, οπότε είναι ισιωτικές. Υπάρχουν βέβαια και οι καθαρές κερατίνες, χωρίς χημικά ισιωτικά  στοιχεία, με μεγάλη περιεκτικότητα σε κερατίνη, πρωτεΐνες και στοιχεία που συμβάλλουν θετικά στην υγεία της τρίχας, την ενυδάτωση και τη λάμψη της, προστατεύοντας παράλληλα από το φριζάρισμα, την ψαλίδα και το σπάσιμο. Η βασική διαφορά κρίνεται στην ποιότητα (φυσική) και την ποσότητα κερατίνης που έχει η κάθε θεραπεία.

Ο τύπος μαλλιών καθορίζει την εφαρμογή.

Θεωρητικά όλες οι γυναίκες μπορούν να κάνουν θεραπεία κερατίνης,αυτή η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά από τις ανάγκες τους και την εικόνα που θέλουν να  έχουν τα μαλλιά τους. Το σημαντικότερο είναι η σωστή επιλογή κερατίνης αλλά και η τεχνογνωσία ενός έμπειρου κομμωτή.

Διάρκεια 3-6 μήνες.

Η διάρκεια της κερατίνης έχει να κάνει με την απορροφητικότητα της τρίχας και τη συντήρηση. Κάθε εφαρμογή έχει μεγαλύτερη διάρκεια από την προηγούμενη, γιατί η τρίχα έχει μνήμη. Απορροφά την κερατίνη, γιατί είναι ένα πολύ φυσικό προϊόν, οπότε την επόμενη φορά που θα εισχωρήσει ξανά στη δομή της τρίχας, τα μαλλιά θα είναι ακόμη πιο απαλά. Η θεραπεία κερατίνης δεν χρειάζεται να εφαρμόζεται περισσότερο από  δύο φορές τον χρόνο.

Σωστή επιλογή προϊόντων περιποίησης.

Για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα της κερατίνης στα μαλλιά πρέπει να χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα προϊόντα που θα συμβάλλουν στη μεγαλύτερη διατήρηση του αποτελέσματος προκειμένου να μην ανοίγουν τα λέπια της τρίχα.Βασικός κανόνας είναι η χρήση σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα και αντίστοιχα η μη χρήση βαθιά καθαριστικών σαμπουάν, γιατί θα διαβρώσουν την τρίχα, αφαιρώντας την κερατίνη.

Hairstyling yes or not?

Όταν η επιλογή και η εφαρμογή της κερατίνης έχει ολοκληρωθεί σωστά τότε ναι μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε τα αγαπημένα σας χτενίσματα.Μπορείτε να κάνετε τα πάντα, όπως πριν. Δεν είναι ισιωτική.


Μην την δοκιμάσετε στο σπίτι!!

Σύνταξη & Επιμέλεια Κειμένου:

Αγγελοπούλου Μαρία   

  

KeraSpa Conditioner 300ml
25.00€

Μαλακτική κρέμα Η μαλακτική κρέμα KeraSpa περιέχει ειδικές ενυδατικές και θρεπτικές ουσίες που ξεμπερδεύουν εύκολα τα μαλλιά και τα κάνουν απαλά και μεταξένια στο άγγιγμά τους. Τα φυσικά, καθόλου λιπαρά μαλακτικά συστατικά της εμποτίζουν το εσωτερικό της τρίχας και σφραγίζουν τα λέπια προσδίδοντας λάμψη και την αίσθηση της φυσικής απαλότητας. (pH 4)   KeraSpa Natural Care Η KeraSpa αποτελεί κορυφαία εταιρεία στο χώρο της κοσμετολογίας και εξειδικεύεται στην παραγωγή επαγγελματικών καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα αυθεντικών βραζιλιάνικων συστατικών και των φυσικών ιδιοτήτων τους. Οι νέες, αναβαθμισμένες φόρμουλες των προϊόντων της KeraSpa με αμινοξέα κυστίνης και όξινο pH λειαίνουν και προσφέρουν απόλυτο έλεγχο στα μαλλιά δίνοντάς τους απαλή και ίσια όψη, χωρίς φριζάρισμα, με διάρκεια έως 4 μήνες.     Important info Όλα τα προϊόντα της KeraSpa έχουν πρωτεΐνη κερατίνης και φιλικό όξινο pH, σε αντίθεση με άλλες θεραπείες κερατίνης που είναι αλκαλικές και ερεθίζουν πολύ τα λέπια της τρίχας προκειμένου να εισχωρήσουν βαθιά, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να ταλαιπωρούνται. Η διάρκεια των 4 μηνών που υπόσχεται η θεραπεία KeraSpa είναι υπολογισμένη με 2 λουσίματα την εβδομάδα. Λεπτά, ταλαιπωρημένα μαλλιά έχουν μεγαλύτερο αποτέλεσμα, ενώ τα χοντρά, παρθένα και πολύ σγουρά λιγότερο. Τα σγουρά μαλλιά συνήθως είναι αφυδατωμένα, και γι’ αυτό φριζάρουν. Η λύση στο πρόβλημα είναι η ενυδάτωση. Η θεραπεία KeraSpa, περιέχοντας κερατίνη, από τη μια αναδομεί τα ταλαιπωρημένα μαλλιά και από την άλλη «στρεσάρει», τεντώνει, τσιτώνει την τρίχα λόγω του ισιώματος. Επειδή, λοιπόν, είναι σημαντικό να κρατάμε σε ισορροπία το 80% της πρωτεΐνης κερατίνης από την οποία αποτελείται η τρίχα και το 17% του νερού, πρέπει να φροντίζουμε τα μαλλιά με ενυδατικά προϊόντα μετά από μια θεραπεία κερατίνης. ..

KeraSpa Sulfate Free Shampoo 300ml
25.00€

Non sulfate σαμπουάν Το σαμπουάν KeraSpa σχεδιάστηκε ειδικά για να συντηρεί θεραπείες λείανσης με κερατίνη. Χωρίς paraben, θειικά και κάθε είδους άλατα, με το όξινο pH του (4) αποτελεί προστασία όχι μόνο για τις θεραπείες λείανσης, αλλά και για το χρώμα στα βαμμένα μαλλιά. Ακόμα, ο μοναδικός συνδυασμός πρωτεϊνών από κόκκους σιταριού και μετάξι εισχωρεί στο εσωτερικό της τρίχας τροφοδοτώντας τη με την υγρασία που χρειάζεται για να δυναμώσουν τα μαλλιά και να φαίνονται πιο λαμπερά. Εκχυλίσματα ορυκτών από τη θάλασσα τα θρέφουν, τα προστατεύουν και τα μαλακώνουν, βοηθώντας τα να διατηρήσουν την υγρασία τους και να χτενίζονται πιο εύκολα. (pH 4)     KeraSpa Natural Care Η KeraSpa αποτελεί κορυφαία εταιρεία στο χώρο της κοσμετολογίας και εξειδικεύεται στην παραγωγή επαγγελματικών καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα αυθεντικών βραζιλιάνικων συστατικών και των φυσικών ιδιοτήτων τους. Οι νέες, αναβαθμισμένες φόρμουλες των προϊόντων της KeraSpa με αμινοξέα κυστίνης και όξινο pH λειαίνουν και προσφέρουν απόλυτο έλεγχο στα μαλλιά δίνοντάς τους απαλή και ίσια όψη, χωρίς φριζάρισμα, με διάρκεια έως 4 μήνες.     Important info Όλα τα προϊόντα της KeraSpa έχουν πρωτεΐνη κερατίνης και φιλικό όξινο pH, σε αντίθεση με άλλες θεραπείες κερατίνης που είναι αλκαλικές και ερεθίζουν πολύ τα λέπια της τρίχας προκειμένου να εισχωρήσουν βαθιά, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να ταλαιπωρούνται. Η διάρκεια των 4 μηνών που υπόσχεται η θεραπεία KeraSpa είναι υπολογισμένη με 2 λουσίματα την εβδομάδα. Λεπτά, ταλαιπωρημένα μαλλιά έχουν μεγαλύτερο αποτέλεσμα, ενώ τα χοντρά, παρθένα και πολύ σγουρά λιγότερο. Τα σγουρά μαλλιά συνήθως είναι αφυδατωμένα, και γι’ αυτό φριζάρουν. Η λύση στο πρόβλημα είναι η ενυδάτωση. Η θεραπεία KeraSpa, περιέχοντας κερατίνη, από τη μια αναδομεί τα ταλαιπωρημένα μαλλιά και από την άλλη «στρεσάρει», τεντώνει, τσιτώνει την τρίχα λόγω του ισιώματος. Επειδή, λοιπόν, είναι σημαντικό να κρατάμε σε ισορροπία το 80% της πρωτεΐνης κερατίνης από την οποία αποτελείται η τρίχα και το 17% του νερού, πρέπει να φροντίζουμε τα μαλλιά με ενυδατικά προϊόντα μετά από μια θεραπεία κερατίνης. ..

Sarynakey Pure Africa Shea Boha Shea 60% NATURAL KERATIN
Προσφορά
RRP: 22.00€18.70€

BOHA SHEA 60%NATURAL KERATIN Για: Κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών. Πως λειτουργεί: Η αμπούλα Saryna Key Boha Shea είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς και αποκλειστικής παραγωγικής διαδικασίας και δημιουργείται μέσω διύλισης του ανώτερου επιπέδου του Shea Nut Butter. Περιέχει μια εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση φυσικής κερατίνης, αμινοξέων και πρωτεϊνών, τα οποία ενδείκνυνται για ξηρά, κατεστραμμένα, φθαρμένα, βαμμένα και με ανταύγειες μαλλιά. Η μοναδική φόρμουλα περιέχει επίσης ειδικά πολυμερή, τα οποία συνδυασμένα δημιουργούν μια πολυσύνθετη, εντατική θεραπεία που θρέφει και αποκαθιστά τα μαλλιά από τις ρίζες ως τις άκρες. Οδηγίες Χρήσης: Ανακινείστε την αμπούλα πριν τη χρήση. Μετά το λούσιμο, αφαιρέστε το περίσσευμα νερού από τα μαλλιά σας και ψεκάστε τα με το Boha Shea, απλώστε το καλά, περιμένετε για πέντε λεπτά  Ξεβγάλετε καλά. Σε κρύο καιρό, αφαιρέστε την αμπούλα από το δοχείο της και θερμάνετέ την κάτω από τρεχούμενο ζεστό νερό πριν τη χρήση, ώστε να την επαναφέρετε στην υγρή της κατάσταση. Αποτέλεσμα: Υγιή, ελαστικά μαλλιά, απαλά σαν μετάξι και εντυπωσιακά στιλπνά χωρίς καθόλου σπασίματα. ..

Lasio Hypersilk Color Treated Shampoo 350ml
32.00€

Tο HYPERSILK Color-Treated Shampoo καθαρίζει και ενυδατώνει τα μαλλιά χωρίς να τα αποχρωματίζει.Χωρίς χλωριούχο νάτριο, περιέχει κερατίνη, ένα μείγμα από φυσικά έλαια, αμινοξέα, βιταμίνες και προστατευτικά αντιοξειδωτικά, που προάγούν τη λάμψη...

Lasio Hypersilk Replenishing Conditioner 350ml
32.00€

Ερωτευτείτε με τα μαλλιά σας.Το Hypersilk Replenishing Conditioner προσφέρει πολυτελή φροντίδα στα ξηρά, ταλαιπωρημένα και γερασμένα μαλλιά. ..

Lasio Revitalizing Masque 120gr
34.00€

Αυτή η ενυδατική κρέμα χρησιμοποιείτε με  3 διαφορετικούς τρόπους. Ως καθημερινό κοντίσιονερ για υπερβολικά ξηρά ή κατεστραμμένα μαλλιά. Μια φορά την εβδομάδα ως βαθιά μάσκα και ως θεραπεία για την προστασία της κερατίνης μετά από την έκθεση στον ήλιο και το αλάτι...