Έξυπνα tips περιποιήσης για σγουρά μαλλιά

Αναρωτίεστε πως θα περιποιηθείτε σωστά τα σγουρά μαλλιά σας?

Τα σγουρά μαλλιά είναι στη μόδα, είτε κυματιστά είτε με χαλαρές ή σφιχτές, φυσικές ή στυλιζαρισμένες μπούκλες. Τα κυματιστά μαλλιά θέλουν δουλειά, τα σγουρά μαλλιά έχουν πολύ συγκεκριμένες ανάγκες, όπως ενυδάτωση, φροντίδα πριν και μετά το λούσιμο, καθημερινή συντήρηση, κουρέματα και στυλ.

Υπάρχουν πολοί τύποι σγουρων μαλλιών?

Ο όρος "σγουρά μαλλιά" περιλαμβάνει διάφορους τύπους : κυματιστά, σγουρά, φριζαρισμένα και σπαστά μαλλιά. Όλοι όμως οι τύποι σγουρών μαλλιών έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την ανάγκη για ενυδάτωση. Ενώ τα αγαπάμε για τις καμπύλες τους, αυτό τα κάνει πιο εύθραυστα. Στις καμπύλες που σχηματίζουν τις μπούκλες, η διάμετρος της τρίχας είναι λεπτότερη και οι ίνες της τρίχας τείνουν να ανασηκώνονται πιο εύκολα. Ως αποτέλεσμα, χάνουν την υγρασία τους πιο γρήγορα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ατίθασα και κατεστραμμένα μαλλιά. Τα όμορφα σγουρά μαλλιά απαιτούν ένα καλό τελετουργικό περιποίησης μαλλιών. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε θρεπτικά και ενυδατικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών που ταιριάζουν στη φύση των μαλλιών σας και να επιλέγετε τις λιγότερο επιθετικές τεχνικές αν θέλετε να έχετε μπούκλες.

Αν και τα σγουρά μαλλιά, ότι φόρμα και τύπο κι αν έχουν, είναι πάντοτε πολύ θηλυκά, οι περισσότερες γυναίκες που είναι προικισμένες με αυτά, σπάνια τα αποδέχονται και προσπαθούν να απαλλαγούν από τις μπούκλες τους και να αποκτήσουν ολόισια, sleek looks.

Βασικό πρόβλημα των σγουρών μαλλιών είναι το φριζάρισμα?
Ο λόγος που κάνει όλες τις σγουρομάλλες να θέλουν να απαλλαγούν απο τα  σγουρά μαλλιά τους είναι το φριζάρισμα.Το φριζάρισμα στα σγουρά μαλλιά είναι ακόμα πιο έντονα από άλλους τύπους μαλλιών, με αποτέλεσμα να δείχνουν απεριποίητα μετά από λίγο, ακόμα και μετά από το styling, γεγονός που ενοχλεί τις περισσότερες γυναίκες. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές έχουν πολύ όγκο, ταλαιπωρεί τις γυναίκες με σγουρά μαλλιά, αφού τις δυσκολεύει να τα διαχειριστούν. Μπορεί να ξοδεύουν άπειρες ώρες στο μπάνιο προσπαθώντας όχι μόνο να τα φορμάρουν αλλά για να τα χτενίσουν και να τα ξεμπερδέψουν από τυχόν κομπάκια, μια διαδικασία αρκετά απλή για άλλους τύπους μαλλιών. Ακόμα και ο χρόνος που απαιτείται για το styling ή για οποιοδήποτε χτένισμα είναι ο διπλάσιος, πολλές φορές ακόμα και το φορμάρισμα της μπούκλας δεν έχει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γι' αυτό και τι περισσότερες φορές οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά τα μαζεύουν σε απλές αλογοουρές ή κότσους, πράγμα που όμως είναι κρίμα καθώς το όμορφο μαλλί πρέπει να αναδεικνύεται.
Εμείς όμως αγαπάμε τα σγουρά μαλλιά και γι αυτό θα σας δώσουμε κάποια tips για να περιποιηθείτε σωστά τα σγουρά σας μαλλιά και να δώσετε τέλος στο έντονο φριζάρισμα.

1. Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα για τον δικό σας τύπο μαλλιών
Η πιό βασική συμβουλή που θα ακούσετε είναι η χρήση προϊόντων που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες των σγουρών μαλλιών. Επίλεξτε σαμπουάν και conditioner για σγουρά μαλλιά, τα οποία έχουν ενυδατική σύνθεση ώστε να ενισχύσουν την τρίχα με την απαραίτητη υγρασία και ενυδάτωση που τόσο έχουν ανάγκη. Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει λιγότερο φριζάρισμα. Όποιο τύπο σγουρών μαλλιών και αν έχετε σίγουρα η σειρά curl manifesto απο την Kerastase θα καλύψει τις ανάγκες σας.

sampouan kerastase gia sgoura mallia

2. Προσοχή στο λούσιμο
Όχι τόσο στην ίδια τη διαδικασία, όσο στη συχνότητα. Απόφυγετε να τα λούζετε καθημερινά, είναι ούτως ή άλλως μια χρονοβόρα διαδικασία για σένα γιατί το νερό αφαιρεί την απαραίτητη υγρασία από την τρίχα. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν, ενώ υπάρχουν πάντα τα ξηρά σαμπουάν για να τα φρεσκάρεις στα ενδιάμεσα λουσίματα.

maska mallion gia sgoura mallia
3. Ο σωστός τρόπος χτενίσματος
Κάτι που ταλαιπωρεί πολύ τις γυναίκες με σγουρά μαλλιά είναι το ξεμπέρδεμα των μαλλιών τους καθώς λόγω όγκου, πυκνότητας και μήκους (όταν υπάρχει) δημιουργούνται κομπάκια, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ δύσκολη η διαδικασία του χτενίσματος. Για να μην ταλαιπωρείται τα μαλλιά σας θα πρέπει οπωσδήποτε να τα χτενίζεται πριν το λούσιμο και όχι μόνο όταν είναι νωπά. Επιλέξτε μια χτένα με αραιά δόντια και ξεκινήστε να τα ξεμπερδεύετε από τις άκρες, ανεβαίνοντας σιγά σιγά προς τα πάνω. Αν το θεωρείτε σκόπιμο, μπορείτε να εφαρμόσετε μια μαλακτική κρέμα ή ένα ειδικό σπρέι για ξεμπέρδεμα, σε όλα τα μήκη και τις άκρες, πριν ξεκινήσετε να τα χτενίζεται.

conditioner curl manifesto
4. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση
Η βαθιά θρέψη και ενυδάτωση πρέπει να γίνονται απαραιτήτως τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, τόσο με conditioners όσο και με μάσκες ή θεραπείες για τα μαλλιά αλλά και leave-in κρέμες.

elaio gia vathia enydatosi ton sgouron mallion
5. Προστασία απο την θερμότητα
Όχι μόνο των εργαλείων styling αλλά και του σεσουάρ ή του ήλιου. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό μαλλιών και οπωσδήποτε μια θερμοπροστατευτική κρέμα πριν το styling. Αποφύγετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας ανάποδα. γιατί έτσι θα δημιουργήσετε ακόμα περισσότερο όγκο και φριζάρισμα.

proionta thermoprostrasias mallion
6. Προϊόντα styling
Υπάρχουν κρέμες και primers που βοηθούν πολύ στο φορμάρισμα των σγουρών μαλλιών, ακόμα και χωρίς τη χρήση θερμότητας.

curl manifesto styling

 

Extra tips: Πριν πέσετε για ύπνο, εφαρμόστε στα μαλλιά σας το Kerastase Nutritive 8h Night Repair Serum Ορός Νυκτός Για Θρέψη

nutritive oros

Search our shop